Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Patiënten delen niet graag gevoelige informatie via mobiel

mHealth gebruikers willen graag informatie met hun artsen delen over afspraken, reminders voor medicijnen en lab-resultaten. Maar zodra het gaat over diagnoses, afbeeldingen en video’s die hun ziekte betreffen, vinden ze dat veel minder prettig.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Röntgenfoto via smartphones

Jongere gebruikers hebben minder moeite deze privacygevoelige informatie te delen met hun arts. Ook patiënten met een hogere opleiding, een hoger inkomen vinden dat minder lastig. Maar ook in deze groep is het aantal gebruikers dat informatie via een mobiel deelt, opvallend klein: slechts 6%. Dit blijkt uit een studie gepubliceerd in het Annals of Family Medicine.

Het onderzoek werd onder meer uitgevoerd door Katrina J. Serrano, Ph.D., van het National Cancer Institute  aan the National Institutes of Health, Amerika. Zij pleit voor meer onderzoek naar de correlatie tussen leeftijd, opleiding en gebruik van mobiele apparatuur voor het delen van informatie.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen