Philips neemt Nederlandse Forcare over

Philips heeft bekend gemaakt dat het Forcare overneemt, een Nederlandse leverancier van een platform voor informatie-uitwisseling in de zorg. Ziekenhuizen wereldwijd maken gebruik van de technologie van Forcare. In Nederland gebruiken ziekenhuizen zoals het Radboudumc en het Jeroen Bosch-ziekenhuis de software van Forcare. Er is geen overnameprijs bekend gemaakt.

Met de overname krijgt Philips de beschikking over een platform waarmee patiëntgegevens – zoals foto’s of onderzoeksresultaten — makkelijker tussen computersystemen en tussen zorginstellingen kunnen worden uitgewisseld. Bij veel projecten in de VS werkt Philips al samen met Forcare. De software moet efficiënter werken mogelijk maken en zou ook medische fouten kunnen voorkomen, zo laten beide partijen weten.

CEO Harm-Jan Wessels van Forcare, stelt in een persbericht er trots op te zijn dat zijn bedrijf wordt overgenomen door Philips ‘met zijn rijke portfolio aan klinische IT-oplossingen en enorme wereldwijde basis’. De overname moet er voor zorgen dat Forca zijn groeiambities kan versnellen, evenals de visie van naadloze, op open standaarden gebaseerde interoperabiliteit in de gezondheidszorg.

Forcare werd in 2006 opgericht. Eer werken ongeveer 70 mensen bij de onderneming, met het hoofdkantoor in Zeist. Forcare heeft verder nog kantoren in Duitsland, Engeland en Canada. In totaal heeft Philips het afgelopen jaar negen overnames gedaan om zijn positie in de medische sector te versterken. De grootste aankoop was die van The Spectranetics Corporation in juni, voor 1,9 miljard euro.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
World Conference
ICT&health World conference komt naar Limburg
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Digitale inclusie; NEN 7510 in Deventer; Bestuurswisselingen, en meer
Heupairbag
Succesvolle heupairbag straks ook thuis beschikbaar
Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis leiden een wereldprimeur met flow-gecontroleerde beademing voor ARDS-patiënten op de IC. Deze innovatie belooft minder longbelasting en potentieel minder schade.
IC-beademingspilot mikt op minder longschade  
Geneesmiddelen
Online dashboard voor doorlooptijden geneesmiddelen
Samenwerking Thuismonitoring
Thuismonitoring geeft impuls aan samenwerking en ontzorgt
ouderenzorg
Whitepaper over AI in ouderenzorg gepubliceerd
psycholoog
2,5 miljoen voor praktijkonderzoek naar hybride ggz-zorg
patiënt
Telezorg-strategie vermindert aantal no shows drastisch
3D-Model Schouder
Schouderprothese in 3D-model aangemeten
Volg jij ons al?