Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Philips neemt Nederlandse Forcare over

Philips heeft bekend gemaakt dat het Forcare overneemt, een Nederlandse leverancier van een platform voor informatie-uitwisseling in de zorg. Ziekenhuizen wereldwijd maken gebruik van de technologie van Forcare. In Nederland gebruiken ziekenhuizen zoals het Radboudumc en het Jeroen Bosch-ziekenhuis de software van Forcare. Er is geen overnameprijs bekend gemaakt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Met de overname krijgt Philips de beschikking over een platform waarmee patiëntgegevens – zoals foto’s of onderzoeksresultaten — makkelijker tussen computersystemen en tussen zorginstellingen kunnen worden uitgewisseld. Bij veel projecten in de VS werkt Philips al samen met Forcare. De software moet efficiënter werken mogelijk maken en zou ook medische fouten kunnen voorkomen, zo laten beide partijen weten.

CEO Harm-Jan Wessels van Forcare, stelt in een persbericht er trots op te zijn dat zijn bedrijf wordt overgenomen door Philips ‘met zijn rijke portfolio aan klinische IT-oplossingen en enorme wereldwijde basis’. De overname moet er voor zorgen dat Forca zijn groeiambities kan versnellen, evenals de visie van naadloze, op open standaarden gebaseerde interoperabiliteit in de gezondheidszorg.

Forcare werd in 2006 opgericht. Eer werken ongeveer 70 mensen bij de onderneming, met het hoofdkantoor in Zeist. Forcare heeft verder nog kantoren in Duitsland, Engeland en Canada. In totaal heeft Philips het afgelopen jaar negen overnames gedaan om zijn positie in de medische sector te versterken. De grootste aankoop was die van The Spectranetics Corporation in juni, voor 1,9 miljard euro.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen