Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
28 januari 2020
Artikel delen

Philips stort zich volledig op de gezondheidszorg

Philips publiceerde vandaag haar jaarcijfers. Daarbij liet topman Frans van Houten er geen twijfel over bestaan dat het bedrijf zich in de toekomst volledig wil storten op de ontwikkeling en verkoop van technologie voor de gezondheidszorg. Philips Medical is al jaren een van de meest winstgevende takken van de van ooit als lampenfabriek begonnen multinational.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Nadat het bedrijf de afgelopen acht jaar zowel de televisie- als lampendivisie afstootte is het nu de beurt aan de tak van de huishoudelijke apparaten. Volgens van Houten passen stofzuigers, koffiezetapparaten en airfryers niet meer bij de rest van het Philips concern.

Het afgelopen jaar behaalde het bedrijf met de verkoop van huishoudelijke apparaten een omzet van ongeveer 2,3 miljard euro. Het bedrijf verwacht de verkoop van die tak in de komende anderhalf jaar af te ronden, zo meldt RTL-Z.

Philips Medical en Personal Care

Met de aangekondigde verkoop van de divisie voor huishoudelijke apparaten is de transformatie van Philips tot een ontwikkelaar en verkoper van medische technologie zo goed als compleet. Naast de ontwikkeling en verkoop van professionele apparatuur, zoals MRI-scanners, zal Philips ook bijven investeren in Personal Care producten zoals elektrische tandenborstels, slaap oplossingen, lichttherapie en scheerapparaten. Op de CES presenteerde Philips enkele nieuwe personal care producten.

De Personal Care divisie was in 2019 goed voor een omzet van 3,5 miljard Euro, zo blijkt uit de resultaten. Over heel 2019 behaalde Philips 19,5 miljard omzet. De winst kam uit op 550 miljoen euro. Voor dit jaar verwacht het concern een omzetstijging van 4 tot 6 procent en een stijging van de EBITA-marge met 1 procent.

Strijd tegen coronavirus

CEO van Houten maakte ook bekend dat het bedrijf door de Chinese overheid is benaderd voor de levering van medische apparatuur in de strijd tegen het coronavirus. Daarbij gaat het volgens van Hout onder andere om CT-scanners, beademingsapparatuur en diagnostische apparatuur om ziektes op te sporen.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen