Search
Close this search box.
Search

Tijdens de radiologieconferentie #RSNA23 heeft Philips de nieuwste innovaties kunnen tonen die het werken voor radiologen eenvoudiger en veiliger maken. (Foto: Philips)

Door | Philips

Philips toont nieuwste innovaties op radiologieconferentie

Tijdens de radiologieconferentie #RSNA23 heeft Philips deze week de nieuwste innovaties kunnen tonen aan onder anderen radiologen. De nieuwe vindingen bestonden onder meer uit echografiesystemen die de diagnostische zekerheid verhogen en de workflow-efficiënte verhogen.

Een voorbeeld van deze innovaties was ’s wereldste eerste mobiele MRI-systeem dat heliumvrij opereert en wordt ondersteund door cloud-oplossingen op basis van AI. Onder de noemer ‘Care Means the World’ werd de nieuwe campagne gelanceerd waarbij mens en milieu centraal staan. “Philips werkt samen met zorgverleners om workflows te optimaliseren, zodat zij hun aandacht kunnen richten op de zorg voor patiënten,” zegt Bert van Meurs, Chief Business Leader Precision Diagnosis en Image Guided Therapy bij Philips.

Diagnostisch onderzoek

Effectieve en doelmatige medische zorg leunt op diagnostisch onderzoek. De beeldvormende diagnostiek (radiologie en nucleaire geneeskunde) en pathologie zijn onmisbare schakels voor screening, diagnosestelling, prognose en (monitoring van) behandeling en zorgevaluatie-studies. Deze specialismen ondersteunen aanvragend specialisten in het stellen van de juiste diagnose en het samenstellen van het optimale behandelplan.

Innovaties helpen bij werkdruk

De druk op het personeel in de gezondheidszorg is bijzonder groot voor laboranten en echoscopisten. Ongeveer 45% van de radiologen heeft te maken met symptomen van een burn-out. Mede daarom heeft Philips energie gestoken in het ontwikkelen van vernieuwende, diagnostische beeldvormingen en bijbehorende IT-oplossingen die de zorgverleners in hun werk kunnen helpen. Een voorbeeld hiervan van Philips zijn EPIQ Elite 10.0 en Philips Affiniti. De systemen bieden een enkele gebruikersinterface gecombineerd met gedeelde transducers en geautomatiseerde tools die ervoor zorgen dat het minder complex is om te gebruiken.

Mobiele, heliumvrije operatie

Tijdens de #RSNA 23 was ook de BlueSeal MR Mobile te zien. Dat is ’s werelds eerste volledig afgesloten 1,5T magneet in een mobiele unit waardoor overal MRI’s kunnen worden gemaakt. Dit gaat gepaard met aanzienlijk minder helium dan bij de voorgaande magneten. Sinds 2018 hebben meer dan 600 MRI-systemen met Philips’ BlueSeal-technologie wereldwijd meer dan 1,5 miljoen liter helium bespaard. Met deze technologie geïmplementeerd in honderden magneten wereldwijd, breidt Philips dit nu uit naar een mobiele truck. Daardoor zijn er hoogwaardige MRI-scans beschikbaar voor patiënten op verschillende locaties.

Innovatie met de cloud

Philips HealthSuite Imaging is een cloudgebaseerde volgende generatie van Philips Vue PACS. HealthSuite Imaging op Amazon Web Services (AWS) biedt nieuwe mogelijkheden zoals snelle externe toegang voor diagnostiek, geïntegreerde rapportage en workflow-organisatie ondersteund door AI. Deze veilige cloudlevering verlicht het werk van IT-beheer. Ook is tijdens de beurs de Philips AI Manager gepresenteerd. Het is een end-to-end AI-activatieoplossing die integreert met de IT-infrastructuur van de klant. Hiermee kunnen radiologen meer dan 100 AI-toepassingen gebruiken voor een uitgebreidere beoordeling en diepere klinische inzichten in de radiologie-workflow.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Innovation Partner
Door
Lees ook
Dragon Medical One MCL
Dragon Medical One bespaart MCL-artsen tot 45 minuten per dag 
preventie
Europese subsidies beschikbaar om preventie digitaal te ondersteunen
Onderzoeksdata Lowlands
Onderzoeksdata verzamelen tijdens Lowlands
Nierschade onderzoek
Zoektocht naar eerder vaststellen nierschade met AI
Longaandoeningen
Nieuwe perspectieven bij longaandoeningen
AI
AI in de diagnostiek van kinderen met een ontwikkelingsachterstand
Kankeronderzoek
UMCU studenten doen kankeronderzoek met Genmab
Thuismonitoring
Isala voegt 23 zorgpaden toe aan thuismonitoring
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Financiering passende zorg
Subsidieoproep passende zorg in verpleging en verzorging
Volg jij ons al?