Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Pieter van Foreest zet cMed Plus in

Zorgorganisatie Pieter van Foreest is de eerste klant die de slimme medicatiedispenser cMed Plus van FocusCura gaat inzetten. Deze week ondertekenden directeur divisie Thuis van het Pieter van Foreest Jeanette van Laarhoven en Commercieel Directeur van FocusCura Jeroen van der Heijden de overeenkomst.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Van Laarhoven: “We kiezen voor cMed Plus omdat deze heel toekomstgericht is, je kan er op termijn bijvoorbeeld ook mee beeldbellen en er ook gewoon de bijsluiter op lezen. Mensen kunnen daarmee veel zelfstandiger en herkenbaarder hun eigen medicatie toedienen. Daarnaast is de cliënt minder afhankelijk van het moment dat de thuiszorg kan komen en heeft zo dus veel meer regie over het eigen leven.

Bovendien kan het Pieter van Foreest met cMed Plus kunnen meeliften op de nieuwste technologie, stelt Van Laarhoven. “Herkenbare techniek en daardoor makkelijker bedienbaar voor heel veel mensen. Waardoor de kans op succes ook veel groter wordt”

Slimme medicijndispenser

FocusCura maakte de komst van cMed Plus afgelopen zomer bekend. Het gaat hierbij om een nieuwe generatie medicatiebegeleiding met een slimme medicijndispenser. Hiermee kunnen incidenten met verkeerd medicijngebruik worden verminderd. Met de cMed Plus hoeven zorgverleners niet meer meerdere keren per dag langs te komen om medicijnen te verstrekken. Via een app wordt de (mantel)zorgverlener betrokken.

De nieuwe, slimme medicijndispenser is voorzien van een groot en helder touchscreen, gezichtsherkenning en geeft duidelijke geluids- én lichtsignalen wanneer het tijd is voor een nieuwe dosis. De cliënt drukt vervolgens op de knop en de juiste medicijnen worden uitgegeven. Met de ingebouwde camera op de dispenser kan de cliënt zelfs via een videoverbinding contact hebben met de zorgverlener of een medisch service center.

Juiste persoon op juiste moment

Volgens Raoul Zaal, CEO FocusCura, is één van de belangrijkste USP’s dat de medicijndispenser van cMed Plus checkt of de juiste medicijnen door de juiste persoon op het juiste moment worden ingenomen. Zo checkt de medicijndispenser via de barcode op de medicijnrol of deze bij de betreffende persoon hoort.

De cMed Plus is voorzien van een groot en helder touchscreen, gezichtsherkenning voor extra beveiliging en geeft geluids- en lichtsignalen wanneer het tijd is voor een volgende dosis medicijnen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen