Search
Close this search box.
Search

Precisiediagnose, beeldgeleide procedures centraal bij Philips op ECR

Philips komt tijdens het Europese Congres voor Radiologie (ECR) in Wenen (28 feb-3 maart) met enkele uitbreidingen van het portfolio voor precisiediagnose en beeldgeleide procedures. Als onderdeel hiervan komt Illumeo met Adaptive Intelligence in Nederland en andere geselecteerde Europese markten beschikbaar.

Dit platform is beschikbaar als onderdeel van Philips’ IntelliSpace informatics portfolio. Het zet volgens het technologieconcern een nieuwe standaard voor klinisch intelligente software. Illumeo is ontworpen om de manier waarop clinici informatie zien, zoeken en delen te veranderen door een op maat gemaakte workflow te bieden die zich aanpast aan de patiënt en de voorkeuren van de clinicus.

Nauwkeuriger diagnose

Robert Cascella, Chief Business Leader Precision Diagnosis bij Philips, stelt dat de diagnose en behandeling van ziekten steeds nauwkeuriger wordt. Daarbij worden gegevens van een breed scala aan bronnen gecombineerd en wordt intelligentie op die gegevens toegepast om gepersonaliseerde gezondheidszorg te bieden, gebaseerd op diepgaand begrip van de individuele patiënt.

“Op de ECR van dit jaar staat een breder portfolio voor precisiediagnose en beeldgeleide ingrepen dat clinici ondersteunt om de juiste zorg op het juiste moment bij de juiste patiënt te brengen.”

Beeldgeleide procedures

Op het congres toont Philips verder zijn onlangs geïntroduceerde Azurion met FlexArm-systeem, dat een nieuwe standaard voor patiëntbeeldvorming en positioneringsflexibiliteit voor beeldgeleide procedures moet zetten. Gedurende de steeds complexere ingrepen moeten clinici snel en eenvoudig de kritische anatomie kunnen visualiseren en veranderingen hierin gedurende de ingreep kunnen identificeren.

Azurion met FlexArm bevat volgens Philips innovaties die het voor de clinicus makkelijker moet maken om de patiënt volledig in zowel 2 als 3D te visualiseren. Wanneer de clinicus het systeem verplaatst, blijft de beeldbundel automatisch uitgelijnd met de patiënt, waardoor de patiënt consistenter kan worden gevisualiseerd en de chirurg zich kan blijven focussen op de behandeling.

Overige vernieuwingen

  • Ook toont Philips het nieuwe EPIQ Elite ultrasound systeem. Dit nieuwe echografiesysteem beschikt over de nieuwste transducerinnovaties in combinatie met verbeterde prestaties om klinisch vertrouwen te verhogen en de patiëntervaring te verbeteren, aldus het concern. Met EPIQ Elite biedt Philips naar eigen zeggen diagnostische echografieoplossingen die zouden zijn afgestemd op de behoeften van specifieke medische specialismen, waaronder Philips’ oplossing voor vasculaire onderzoeken en diagnose. Daarnaast levert de EPIQ Elite voor Verloskunde & Gynaecologie uitzonderlijke beeldkwaliteit en levensechte 3D-scans om beoordeling van de foetus gedurende alle stadia van de zwangerschap te verbeteren.
  • Binnen het porfolio van visualisatie- en kwantificeringssoftware komt Philips met de IntelliSpace Portal 11. Dit beschikt over geavanceerde visualisatie- en analysesoftware die is ontworpen om diagnostische processen, follow-up en communicatie tussen klinische domeinen en modaliteiten te ondersteunen via een veilige en connected workflow. De nieuwe versie breidt de klinische innovatie van de portal verder uit met mogelijkheden om de efficiëntie van de workflow te verbeteren en een brug te slaan tussen veilige gegevensuitwisseling binnen het ziekenhuisnetwerk. Dat is van belang om tegemoet te komen aan de beveiligings- en privacy behoeften van klanten wereldwijd, benadrukt Philips. IntelliSpace Portal 11 is gericht op het verbeteren van de klinische workflow en automatisering via adaptive intelligence functionaliteiten, waarbij klinische gegevens van verschillende modaliteiten worden gecombineerd.
  • Incisive CT is een nieuwe toevoeging aan Philips’ portfolio voor diagnostische beeldvorming. Het integreert verbeteringen op het gebied van beeldvorming, workflow en lifecycle management. Daarmee zouden zorgverleners geholpen worden om de ervaring tijdens CT-onderzoeken voor zowel patiënt als personeel te verbeteren. Ook wordt slimme klinische besluitvorming mogelijk en kan de efficiëntie worden verhoogd. In Nederland is de Incisive CT beschikbaar vanaf maart 2019.
  • Philips toont ten slotte het Ingenia MRI-portfolio, dat bestaat uit nieuwe volledig digitale MRI-systemen, IT en een reeks onderhouds- en levenscyclusservices. Philips geeft aan hiermee geïntegreerde oplossingen te leveren die de grenzen van de diagnostiek moeten doorbreken door snelheid, comfort en vertrouwen te leveren met als doel betere patiëntenzorg. Philips wijst in dit kader op een studie uit november 2018 die aantoont dat een meer patiëntgerichte aanpak voor het beheer van stress en beweging van de patiënt kan leiden tot productiviteitswinsten op het gebied van MRI.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Visuele prothese
Visuele prothese voor blinden in ontwikkeling
ransomware
Hackers richten zich nu ook op domotica
wearable
Galaxy Ring meet op sierlijke wijze gezondheid
Data SEH
SEH data en AI kunnen verkeersveiligheid verbeteren
inclusief
Philips wil in 2025 wereldwijd 2 miljard levens verbeteren
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Volg jij ons al?