Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Promedico, Boomerweb starten samenwerking voor medicatieveiligheid

Huisartsinformatiesysteem (HIS)-leverancier Promedico en e-health specialist Boomerweb zijn een samenwerking gestart om apotheekhoudende huisartsen te ondersteunen bij het vergroten van medicatieveiligheid. De koppeling met de elektronische toedienregistratie-app van Boomerweb is in het apotheekhoudende-huisartsinformatiesysteem (APOHIS) Promedico-VDF geïntegreerd, waardoor elektronische toedienregistratie (eTDR) nu ook beschikbaar is voor apotheekhoudende huisartsen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De samenwerking tussen Promedico en Boomerweb ontstond dan ook vanuit een vraag uit de markt. Nederland telt circa 350 apotheekhoudende huisartsen, die met name te vinden zijn op het platteland, zoals delen van Friesland, Groningen en Zeeland. In die gebieden is er in sommige gevallen voor apotheekhoudende huisartsen geen mogelijkheid was om eenvoudig met elektronische toedienregistratie te werken.

De koppeling met de Medicatie Controle App – Boomerwebs applicatie voor eTDR – helpt apotheekhoudende huisartsen om verder invulling te geven aan hun apothekersrol. Zo beschikken de (thuis)zorgmedewerkers altijd over de meest actuele medicatievoorschriften en krijgt de apotheekhoudende huisarts inzage in therapietrouw.

Koppeling op aanvraag beschikbaar

“Voor ons als Boomerweb zijn apotheekhoudende huisartsen een belangrijke schakel. We helpen om regionaal een uniform platform te realiseren waarmee apotheken, apotheekhoudende artsen en zorginstellingen de medicatieveiligheid binnen hun regio kunnen vergroten,” zegt Willem Hendrik Gispen, algemeen directeur van Boomerweb.

Voor de ruim 200 apotheekhoudende huisartsen die Promedico-VDF gebruiken is de koppeling met de elektronische toedienregistratie-app op aanvraag beschikbaar.

 ‘Eén regionaal HIS’

Vorig jaar pleitte BOHAG, de expertgroep Beleid en Organisatie Huisartsen Advies Groep van de NHG, voor één regionaal HIS. Daarmee zouden huisartsen volgens de organisatie meer inspraak kunnen krijgen. Volgens de experts van BOHAG kunnen regio’s meteen doorpakken en een regionale ICT-visie ontwikkelen, strategische plannen voor implementatie van e-health maken en vaststellen welke koppelingen van het HIS met regionale instanties nodig zijn. 

Openingsmanifestatie 2022
Wilt u op 09 mei 2022 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen