Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Samenwerking bouw Medische apparatuur tegen chronische ziekten

ARM, leider in de markt van de halfgeleiders en Digital Health ontwikkelaar US TrustedCare hebben hun krachten gebundeld om medische apparatuur te bouwen voor mensen met chronische problemen. Deze nieuwe samenwerking geeft derden toegang tot allerlei beveiligde, gewaarmerkte en controleerbare medische informatie. US TrustedCare legt uit dat de nadruk zal liggen op de overgangsperiode, terwijl patiënten thuis herstellen.

Beide bedrijven bouwen firmware, software en API’s voor zorg en welzijn, gebruikmakend van bestaande industriële standaarden. Derde partijen zullen naadloos hun medische management systemen kunnen integreren, aldus ARM.

“ARM heeft de meest gebruikte processortechnologie in smartphones en wearables,
apparatuur waarvan we verwachten dat ze het belangrijkste platform worden voor het veilig verzamelen van medische gegevens en het verkrijgen van de biometrische identiteit van een patiënt en hun toestemming”, aldus Shiv Ramamurthi, healthcare technology director at ARM.

“US TrustedCare is een pionier in remote monitoring en samen helpen we om de efficiency in de gezondheidszorg te verbeteren door providers in staat te stellen vertrouwelijke data te verzamelen, zodat ze tijdig medische besluiten kunnen nemen en zorg kunnen bieden tegen lagere prijzen.”
 

Winnaar fase 1

Beide bedrijven dienden een gezamenlijk voorstel in bij de “Move Health Data Forward Challenge”, gesponsord door the U.S. Department of Health and Human Services (HHS) en werd gekozen tot winnaar van fase 1.

“TrustedCare is erop gefocust om zorgverleners in staat te stellen op een gecoördineerde manier te werken om het herstel van patiënten te handhaven. We zijn erg blij te mogen werken met ARM om een nieuw capaciteitsniveau te creëren, waarmee zorgaanbieders meer positieve resultaten voor patiënten kunnen leveren en kunnen profiteren van de gedeelde besparingen die worden gegenereerd”, zo zegt de CEO van TrustedCare, Ramkrishna Prakash.

De ontwikkeling van Healthcare apparatuur draagt veel risico’s met zich mee: reglementaire goedkeuringen, beveiliging van gegevens en, zoals recentelijk bleek, problemen met niet accurate metingen. Maar de technologie is overal, en de ontwikkeling hiervan zullen blijven groeien.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen