Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Samenwerking Cerner geeft Amazon meer armslag in digitale zorg

Amazon heeft volgens Amerikaanse media een samenwerkingsverband gesloten met health technology-bedrijf Cerner. Met de samenwerking, die nog niet officieel is aangekondigd, zou cloudinfrastructuurplatform Amazon Web Services (AWS) aanzienlijk meer armslag krijgen op de markt voor digitale zorg. AWS zet binnen de gezondheidszorg vooral in op Big Data.

De Amerikaanse zender CNBC meldt op basis van anonieme bronnen dat Amazon tijdens zijn eigen conferentie AWS re:invent 2017 de samenwerking met Cerner zal aankondigen. Met de samenwerking wil Amazon’s clouddivisie AWS Cerner ondersteuning bieden bij diens product HealtheIntent, dat zorginstellingen helpt om grote hoeveelheden patiëntdata te verwerken en analyseren. AWS hoopt met zijn clouddiensten het voorspellend vermogen van de oplossing te verbeteren en de betrouwbaarheid en kwaliteit van diagnoses te verhogen.

Zowel Amazon als Cerner wilde niet reageren op de berichtgeving van CNBC. Wel is het zo dat de voorbije jaren steeds meer cloudinfrastructuur-providers zijn gaan investeren in gezondheidszorg, onder meer door het aannemen van expertise uit deze sector.

Relatief laat met verschuiving

Ten opzichte van andere sectoren is de gezondheidszorg relatief laat met de verschuiving van traditionele datacenters naar de cloud. Dat heeft te maken met onder meer wet- en regelgeving rondom privacy en security van gevoelige informatie. AWS ondernam op zijn beurt al stappen om zijn diensten compliant te maken met Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA), de Amerikaanse wetgeving uit 1996 voor de gezondheidssector.

De samenwerking tussen AWS en Cerner zou niet uit de lucht komen vallen. Tijdens de vorig editie van AWS re:invent 2017 sprak een Cerner-topman over het gebruik van AWS voor onder meer storage, computing, networking en databases ter ondersteuning van HealtheIntent inzake on-demand disaster recovery.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen