Search
Close this search box.
Search

Speciale bedden voor intensive care van Treant

Als eerste ziekenhuis in Nederland heeft Treant spiksplinternieuwe bedden op de intensive care van ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. Het betreft de Linet Multicare X van leverancier Wissner-Bosserhoff Nederland BV. De talloze technologische snufjes die het bed heeft, leveren een goede bijdrage aan het herstel van de patiënt. In het bed zit bovendien een volautomatisch luchtmatras. Naast dat deze erg comfortabel is voor de patiënt, voorkomt het decubitus (doorligwonden).

De Linet Multicare X zorgt voor de meest optimale drukverdeling aan de hand van sensoren. Ook past de matras zich automatisch aan wanneer de patiënt zich beweegt en kan het bed lateraal, oftewel naar de zijkant, kantelen. Behalve voor de patiënt, levert dit bed ook een belangrijk voordeel op voor zorgmedewerkers op de IC.

Zij kunnen hiermee namelijk een aantal werkzaamheden uitvoeren met minder fysieke inspanning en een betere werkhouding. Daaronder bijvoorbeeld het draaien van een patiënt in bed. Tevens voorziet het nieuwe bed in een aantal handigheden voor het beademen van patiënten. Zo is er de automatische laterale therapie: een programma dat ingesteld kan worden om de longcapaciteit van de beademde patiënt te optimaliseren.

Speciale bedden

Een ander voordeel ten opzichte van andere IC-bedden is de aanwezigheid van een eigen USB-poort. Daarmee worden patiënten in staat gesteld om hun eigen muziek te kunnen beluisteren. De nieuwe IC-bedden stellen Treant in staat verder te bouwen aan de toekomst. Dat gebeurt ook letterlijk met de vernieuwing van de IC-afdeling zelf.

Op de ziekenhuislocatie Scheper in Emmen bestaat de gemoderniseerde nieuwe Intensive Care straks uit zestien up-to-date eenpersoonskamers met veel privacy en rust voor de patiënt. Met de verbouwing van de IC is dit jaar een begin gemaakt. Naar verwachting zal deze verbouwing begin 2024 afgerond kunnen worden. Slimme bedden hebben de toekomst. Zo was het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht een van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat gebruikmaakt van innovatieve bedden die zijn uitgerust met meerdere snufjes zoals een weegfunctie en valpreventie.

Slimme bedden hebben de toekomst. Zo was het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht een van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat gebruikmaakt van innovatieve bedden die zijn uitgerust met meerdere snufjes zoals een weegfunctie en valpreventie. Ook kunnen patiënten deze bedden gemakkelijk bedienen met behulp van een dashboard zodat zij het bed eigenhandig eenvoudig in verschillende standen kunnen zetten.

ROS WEB

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Visuele prothese
Visuele prothese voor blinden in ontwikkeling
ransomware
Hackers richten zich nu ook op domotica
wearable
Galaxy Ring meet op sierlijke wijze gezondheid
Data SEH
SEH data en AI kunnen verkeersveiligheid verbeteren
inclusief
Philips wil in 2025 wereldwijd 2 miljard levens verbeteren
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Volg jij ons al?