Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Thuisarts.nl op shortlist Europese Digital Communication Awards

Thuisarts.nl is genomineerd voor de shortlist van de Digital Communication Awards, een Europese prijs die wordt uitgereikt aan uitmuntende projecten, campagnes en innovaties op het gebied van online communicatie. Uit meer dan 700 aanmeldingen is Thuisarts.nl door de jury geselecteerd.

Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en  één van de grootste websites over gezondheid en ziekte in Nederland. Van huisartsen voor patiënten. De onderwerpen op de website (>600) zijn op de patiënt gerichte vertalingen van wetenschappelijke huisartsenrichtlijnen. 90 procent van de huisartsen gebruikt de website momenteel voor voorlichting.

Elke maand wordt Thuisarts.nl 1,7 miljoen keer bezocht en de bezoekers lezen gezamenlijk meer dan 3 miljoen pagina’s per maand. Na de lancering van Thuisarts.nl daalde bij de 10 meest bezochte aandoeningen het aantal telefoontjes en korte consulten bij de huisarts met 12 procent.

Uitbreiding Thuisarts.nl

Onlangs breidde Thuisarts.nl nog uit met 29 medisch-specialistische aandoeningen die in het ziekenhuis worden behandeld. Ook werd dit jaar een mediatheek gelanceerd om meer overzicht op de website te krijgen. De mediatheek moet het zoeken naar specifieke informatie over aandoeningen vereenvoudigen en daarmee dienen als ideaal startpunt voor huisartsen die tijdens het spreekuur hun patiënten willen informeren.

De winnaars van de Digital Communication Awards worden na een pitch en tijdens de awardshow op 28 september 2018 in Berlijn bekend gemaakt.

 

Meer weten over hoe de zorg de toekomst implementeert ? Wilt u deze mede inrichten, er invloed op uitoefenen of ervaren? Kom dan op 21 januari 2019 naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entree is gratis maar door de honderden voorregistraties zijn kaarten nu al beperkt beschikbaar! Dus wacht niet en meld u snel aan!

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen