Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Topicus en NETQ Healthcare verbeteren kwaliteit van leven met data-analyse

Topicus en NETQ Healthcare gaan een samenwerking aan om patiënten meer zelfregie en zelfredzaamheid te bieden. De bedrijven willen dit bewerkstelligen door data-analyse en -rapportage in te zetten om gezondheidseffecten beter in beeld te brengen en systematisch inzicht te geven in patiëntervaringen. Om dit te realiseren neemt Topicus een meerderheidsbelang in NETQ Healthcare.

Zelfregie en zelf zorgbeslissingen maken, de huidige samenleving werkt hier steeds meer naar toe. Data-analyse en de daarbij behorende rapportages moeten patiënten beter ondersteunen in het maken van zelfstandig gefundeerde zorgbeslissingen. Dit vinden ICT-dienstverlener Topicus en softwareleverancier NETQ Healthcare. Zij willen patiënten op individueel niveau data en inzicht geven over hun psychische aandoening of ziekte.

Bereikbare zorg bieden

Het uitgangspunt van deze samenvoeging tussen Topicus en NETQ Healthcare is om met technologie betere en bereikbare zorg te bieden in bestaande zorgdomeinen. Topicus ondersteunt patiënten met softwareplatformen bij huisartsen, de publieke gezondheidszorg, ggz en medisch specialisten. NETQ Healthcare is een specialist op het gebied van online monitoring binnen de gezondheidszorg en richt zich met name op de tweedelijnszorg. De samenwerking moet duizenden patiënten gaan helpen.

Zelfregie verbeteren

Patiënten ondersteunen in het verkrijgen van regie over hun zorgproces staat bij de nieuwe samenwerking centraal. Zij worden actief betrokken tijdens en na het zorgproces, om zelf de beste keuzes te kunnen maken. De bedrijven streven dit te doen door hen op individueel niveau inzicht te bieden in hun zorgdossier, via onder andere data uit feedbackrapportages, apps en wearables. Patiënten kunnen dan, na het verkrijgen van deze data-analyse, zelf de beste opties selecteren voor hun zorgproces. Ook de omgeving van een patiënt, waaronder familie, krijgt, wanneer nodig, inzicht in de rapportages. Hiermee faciliteert de nieuwe constructie shared-decision making.

Topicus is een algemene ICT-dienstverlener en richt zich naast de gezondheidszorg ook op de onderwijs,- gemeente en financiële markt. Zij ontwikkelden eerder al het Online Ouderportaal en het Digitaal Jeugddossier.

NETQ Healthcare is in 2008 opgericht en gespecialiseerd in het ontwikkelen van monitoring softwareprogramma’s voor de gezondheidszorg.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen