Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

UCGB, Embloom starten e-health samenwerking

Het VU Universitair Centrum voor Gedrag en Bewegen (UCGB) en Embloom zijn een samenwerking gestart om e-health in te zetten tijdens de postgraduate opleiding tot praktijksportpsycholoog (POPS). Het Embloom Platform wordt onder andere gebruikt tijdens de module ‘sportpsychologische diagnostiek’.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Met behulp van psychologische vragenlijsten binnen het platform en andere tools leren de sportpsychologen-in-opleiding dan gericht informatie te verzamelen over een sporter, sportcoach, of -team. Met de verkregen inzichten gaan zij vervolgens een mentaal trainingsprogramma opzetten.

POPS

De POPS is een tweejarige parttime opleiding tot praktijksportpsycholoog. In deze opleiding staan de kennis en vaardigheden centraal die een sportpsycholoog in de praktijk nodig heeft om sporters, sportteams en coaches te begeleiden en te adviseren. Afgestudeerden aan de opleiding worden door de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN) geaccrediteerd als SPORTPSYCHOLOOG VSPN.

Embloom

Embloom is een digitaal e-health platform met verschillende instrumenten ter ondersteuning van de behandeling van mensen met psychische en lichamelijke klachten. De instrumenten zijn flexibel inzetbaar en kunnen worden afgestemd op de behandeling. Embloom zet zich in voor een betere, toekomstbestendige gezondheidszorg.

Embloom is het voormalig TelePsy. De organisatie veranderde deze maand van naam. Embloom staat volgens het bedrijf voor een nieuw begin, voor het verrijken en verbeteren van de zorg voor mensen met psychische en lichamelijke klachten. Met Embloom wil de organisatie de horizon verbreden, met meer toepassingen voor bestaande en nieuwe sectoren in binnen- en buitenland.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen