Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Zilveren Kruis biedt klanten hartmonitoring

Hartpatiënten verzekerd bij Zilveren Kruis krijgen vanaf deze maand beschikking over ‘HartWacht’, een 24-uurs telecardioloog. Ziilveren Kruis werkt hiervoor samen met Cardiologie Centra Nederland (CCN) en zorginnovatiebedrijf FocusCura. Volgens Zilveren Kruis gaat het om een primeur in Europa.

Patiënten die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis krijgen de zorg op afstand, evenals de hiervoor benodigde apps en thuismeetapparatuur, op medisch voorschrift vergoed. Zilveren Kruis en CCN willen ziekenhuisopnames en verergering van klachten bij patiënten in een vroeg stadium voorkomen. Hiervoor werken de CCN-cardiologen nauw samen met huisartsen en ziekenhuizen.

Interactieve oplossing

Zilveren Kruis zocht naar eigen zeggen al langer naar mogelijkheden om ehealth breder in te zetten voor zijn klanten en vond in FocusCura een partner. Hiermee ontwikkelde Zilveren Kruis de oplossing HartWacht, waarmee patienten via een app en via gekoppelde meetapparatuur zelf hun vitale waarden kunnen meten en inzien.

HartWacht werkt op basis van de FocusCura apps ThuisMeten en BeeldBellen. Wijkt een meting af, dan gaat er direct een signaal naar de zorgverlener. Bij een verslechtering kan er meteen videocontact worden opgenomen via BeeldBellen. Ook wordt de gemeten data direct aan het CardioPortal toegevoegd, het online elektronisch patiëntendossier van CCN en heeft de patiënt toegang tot specifieke zelfmanagement informatie.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen