Implementatie- en opschalingscoaching subsidie Ouderen Thuis

Met een nieuwe ronde Implementatie- en opschalingscoaching krijgt deze succesvolle regeling ten behoeve van Zorg voor innoveren een aangepast vervolg. Deze zal op 28 februari worden geopend en richt zich op thuiswonende ouderen en daarmee op de doeleinden van het overheidsprogramma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO).

Bijdragen aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van zorginnovaties, is wat men beoogt met deze nieuwe regeling Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis. De innovaties zullen het voor ouderen mogelijk maken langer zelfstandig thuis te wonen.

Op dinsdag 28 februari zal de regeling om 14.00 uur geopend worden. Op de websites van ZonMw en Zorg voor Innoveren zal binnenkort meer informatie te vinden zijn over voorwaarden en de wijze van indienen, alsmede over de latere najaarsronde. Zo ook over de najaarsronde die gepland staat voor het najaar van 2023.

Ouderen Thuis subsidieregeling

Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis is bedoeld voor zorgaanbieders of ontwikkelaars van een zorginnovatie die ondersteuning zoeken bij een implementatie- of opschalingsvraagstuk. Het inhuren van een externe implementatie- en opschalingscoach is wat met deze subsidie mogelijk is.

Daarbij geeft de coach advies bij de implementatie en opschaling die nodig is om de innovatie verder te brengen in de praktijk van thuiswonende ouderen. Voor deze ronde is een miljoen euro beschikbaar gesteld en per aanvrager maximaal € 10.000 (inclusief eventueel btw) en met een maximale looptijd van zes maanden.

Voorbeelden van aanvragen

De aanvragen van deze regeling zijn initiatieven die gaan over het implementeren of opschalen van slimme digitale zorg binnen een organisatie. Daarbij kan het ook een aanvraag zijn van een innovator die zijn innovatie verder wil ontwikkelen. Zo ook als het gaat om regionale samenwerkingen. Met als voorbeelden daarvan:

  • De implementatie/opschaling van de medicatiedispenser binnen de wijkverpleging, zodat ouderen regie houden op hun medicatiegebruik, wat arbeidsbesparing oplevert.
  • De implementatie van het FitThuis beweegprogramma, om nog thuiswonende ouderen met beweegklachten te ondersteunen.
  • Het organiseren van multidisciplinaire samenwerkingen binnen gemeenten of regio’s, met als doel ouderen langer thuis te laten wonen.

Over WOZO

Het WOZO-programma bestaat uit verschillende maatregelen, initiatieven en projecten om ervoor te zorgen dat de ouderenzorg ook in de toekomst blijft passen bij wat ouderen willen. Zoals gezegd draagt het ook bij aan ondersteuning die nodig is om ouderen zo lang mogelijk zelfredzaam te laten zijn. Maar ook door er op deze wijze voor te zorgen dat de ouderenzorg ook in de toekomst goed georganiseerd kan worden. De regeling Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis is een van de instrumenten die WOZO mogelijk maakt.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Volg jij ons al?