Search
Close this search box.
Search

Patiënt Journey App en BeterDichtbij, twee complementaire zorgplatformen, bundelen hun digitale kracht.

Patient Journey App en BeterDichtbij slaan handen ineen

De digitale zorgplatforms Patient Journey App (PJA) en BeterDichtbij hebben hun krachten gebundeld om thuismonitoring en digitale communicatie tussen zorgprofessionals en patiënten te optimaliseren. Deze samenwerking, gericht op de bevordering van digitalisering in de zorg, streeft naar het verminderen van de werkdruk voor zorgverleners en het verhogen van de patiënttevredenheid. Met hun snelgroeiende gebruikersbases werken beide platforms aan uitbreiding en bieden ze complementaire diensten.

Patient Journey APP is ontwikkeld door Interactive Studios en wordt gebruikt door honderdduizenden patiënten wereldwijd. De app heeft functies zoals afspraakherinneringen maar biedt ook educatieve content en monitoring op afstand. Het platform biedt tijdige informatie voor zelfzorg en therapietrouw, terwijl het zorgverleners inzichten biedt voor efficiënte monitoring op afstand.

BeterDichtbij focust op directe communicatie via tekstberichten en beeldbellen, wat patiënten in staat stelt gemakkelijk advies in te winnen van hun zorgverleners zonder fysieke afspraken. Dit faciliteert laagdrempelige interactie en draagt bij aan een betere digitale zorgervaring. Momenteel wordt BeterDichtbij gebruikt door meer dan 50 zorgorganisaties, 25.000 zorgverleners en 750.000 patiënten en cliënten. In 2023 werden via deze succesvolle app 19 miljoen gesprekken gevoerd.

BeterDichtbij dashboard

De samenwerking maakt een naadloze integratie tussen de platforms mogelijk, waarbij alerts van PJA direct worden weergegeven op het BeterDichtbij dashboard, waardoor communicatie rondom thuismonitoring en poliklinische zorg vereenvoudigd wordt.

Thomas Timmers, co-founder van de Patient Journey App, is enthousiast over de integratie met BeterDichtbij: “Natuurlijk konden we al naar elkaars oplossingen ‘doorverwijzen’ maar met deze nieuwe stap maken we de cirkel echt rond. Voor zorgverleners worden signalen uit Patient Journey App direct zichtbaar op het centrale dashboard van BeterDichtbij. Indien gewenst, kan vanuit dat dashboard ook weer direct contact gezocht worden met de patiënt.”

Godfried Bogaerts, directeur van BeterDichtbij, voegt toe: “We pakken deze samenwerking met veel plezier op. Zorgprofessionals en patiënten verdienen het dat wij als partijen gezamenlijk verder investeren in meer gemak. Er komt veel op zorgprofessionals af, dus we zijn volop aan de slag met hoe we het werk voor hen makkelijk en leuk kunnen maken.”

Peter icthealth

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?