Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Robot ingezet voor behandeling coronavirus patiënt

In Seattle hebben ze een bijzondere oplossing bedacht waarmee het risico op besmetting van zorgpersoneel nog kleiner wordt. Een ontwikkeling die door de uitbraak van het Coronavirus dat al dagen wereldnieuws is, bijzonder actueel geworden is. Een patiënt die besmet is met dat virus wordt in Seattle behandeld door een robot doktor.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De uitbraak van het coronavirus begon enkele weken geleden in de regio Wuhan in China waar inmiddels duizenden personen met het virus besmet zijn. Maar ook buiten China zijn de eerste coronavirus gevallen dus al opgedoken.

De kans op een wereldwijde uitbraak wordt daarmee steeds groter. Op steeds meer luchthavens, havens en treinstations worden personen met infrarood camera’s gecontroleerd op koorts.

Robot doktor niet vatbaar voor coronavirus

Daarbij is natuurlijk ook de gezondheid van hulpverleners zeer belangrijk. De doktoren en verplegers kunnen patiënten die gediagnostiseerd zijn met het coronavirus alleen in speciale pakken, in quarantaine, benaderen of behandelen. In Seattle hebben ze een bijzondere oplossing bedacht waarmee het risico op besmetting van het zorgpersoneel nog kleiner wordt. Een coronavirus patiënt wordt daar behandeld door een robot dokter.

De robot doktor is uitgerust met een stethoscoop en helpt artsen de vitale functies van de patiënt te controleren. Via een scherm kan de robot met de patiënt en doktoren communiceren. De robot wordt bestuurd door het zorgpersoneel zodat ze de patiënt, die in een quarantaine ruimte ligt, continu kunnen zien en controleren.

Een mooi voorbeeld van hoe robotica, een technologie die al langer ingezet wordt binnen de zorg, ook de veiligheid en gezondheid van het zorgpersoneel zelf bewaakt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen