TU Delft onderzoekt wereldwijde infra voor digitale universitaire diploma’s

di 30 april 2019 - 10:29
DigitalCredential
Nieuws

Negen universiteiten, waaronder de TU Delft, hebben onlangs aangekondigd aan dat ze een samenwerking op het gebied van Digital Credentials zijn aangegaan om een betrouwbare gemeenschappelijke infrastructuurstandaard te creëren voor het uitgeven, opslaan en controleren van universitaire diploma’s en certificaten.

De universiteiten die zich hiervoor inzetten zijn onder andere de TU Delft, Harvard University (VS), het Hasso Plattner Institute (Universiteit van Potsdam, Duitsland), Massachusetts Institute of Technology (VS), Tecnologico de Monterrey (Mexico), TU München (Duitsland), UC Berkeley (VS), UC Irvine (VS), en de Universiteit van Toronto (Canada).

De onderzoekers willen een wereldwijde infrastructuur voor het vastleggen van academische prestaties creëren met behulp van technologie die sterke cryptografie gebruikt voor het voorkomen van manipulatie en fraude. Daarmee bouwen ze voort op eerder onderzoek en pionierswerk van hun instellingen, waaronder een proef van MIT voor een digitale versie van hun diploma dat geverifieerd wordt met blokchain-technologie.

‘Eigen onderwijstraject vormgeven’

“Universiteiten bereiken met verschillende vormen van onderwijs meer diverse groepen van studenten en ‘lerenden’”, zegt Rob Mudde, vice-rector magnificus en vice-voorzitter van de TU Delft.

“Denk naast de klassieke student die een bachelor- of masteropleiding volgt, aan mensen die een online vak of een cursus (MOOC), postacademisch onderwijs of een professional course volgen. Op die manier hebben mensen steeds meer de mogelijkheid om gedurende hun leven hun eigen onderwijstraject vorm te geven. We willen een infrastructuur ontwikkelen om die leerprestaties en diploma’s betrouwbaar te kunnen verifiëren en waarmerken”.

Hoe de zorg haar toekomst inricht? Duizenden zorgprofessionals ontdekken wat echt werkt en verzilveren kansen. Claim ook jouw ticket en ervaar het op het ICT&health World Conference 2025!