MedMij en PROVES zijn op zoek naar deelnemers die gegevens willen gaan ontsluiten naar de PGO, conform MedMij-standaarden, en gebruik willen maken van de (financiële) ondersteuning via MedMij. Deelnemers kunnen coalities van zorgaanbieders, PGO-leveranciers en leveranciers in de rol van Dienstverlener Zorgaanbieder (DVZA) zijn. De inschrijftermijn loopt nog tot 15u00 op 28 mei 2020.
De ondersteuning die PROVES-MedMij kan bieden, bestaat uit een financieel en een 'in natura' deel. De financiële ondersteuning heeft betrekking op de inzet van projectleiding. De natura ondersteuning wordt geboden in de vorm van inhoudelijke begeleiding, zowel qua architectuur als juridisch, van de projectorganisatie en bijeenkomsten voor patiënten en zorgverleners.
Ondersteuning van PROVES-Medmij
De leiding van de uitvoering van het project blijft in handen van de coalitie. Bij de realisatie biedt PROVES-MedMij ondersteuning op basis van best practices. Leveranciers en coalities die zich willen aanmelden voor participatie aan een gecontroleerde livegang kunnen het ingevulde inschrijfformulier (pdf), voor 28 mei 2020, 15u00, mailen naar proves@vzvz.nl.
Tijdens het selectieproces wordt onder andere gekeken naar reeds getroffen voorbereidingen, betrokkenheid van PGO-leverancier(s), zorgaanbieders en XIS leveranciers, patiënt-/cliëntengroepen, op welke wijze financiering plaatsvindt en welke ondersteuning verwacht wordt vanuit het PROVES-MedMij programma.
Hierna worden de plannen van de geselecteerde partijen nader besproken met de potentiële deelnemers en, afhankelijk van die gesprekken, al dan niet de volgende fase gestart. Partijen die niet geselecteerd worden, maar toch het afsprakenstelsel willen gaan toepassen, kunnen wel gebruik maken van de reguliere ondersteuning door MedMij.
Leren van eerdere livegangen
De afgelopen maanden hebben de eerste drie gecontroleerde livegangen plaatsgevonden. Zorgverleners die daarbij betrokken waren geven aan dat ze tevreden zijn over de aanpak van PROVES-MedMij. Die aanpak helpt bij het opdoen van ervaring uit zowel de zorgverlener als de patiënt en zorgt ervoor dat breder gekeken wordt dan alleen de techniek.
De resultaten van de patiënt- en zorgverlenersevaluaties die tijdens de reeds uitgevoerde gecontroleerde livegangen verzameld zijn worden gebruikt om andere partijen zo goed mogelijk te helpen bij de uitrol en implementatie van het MedMij Afsprakenstelsel.