Overname MILabs door Japanse Rigaku

do 5 augustus 2021 - 13:25
Overname-Handshake
Diagnostiek
Nieuws

De Japanse fabrikant van röntgenapparatuur Rigaku heeft het Nederlandse MIlabs overgenomen. Dat maakte de oprichter van MIlabs eerder deze week bekend. Het bedrijf dat gevestigd is in Houten, werd in 2006 opgericht als een spin-off van moleculaire beeldvorming van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

MILabs richt zich met name op de ontwikkeling van apparatuur voor niet-invasieve beeldvorming. Denk aan biomedische scanners en optische beeldvorming. Daarbij heeft de fabrikant onder andere gekozen voor een schaalbaar alles-in-één platform. Het bedrijf is er de afgelopen jaren in geslaagd beeldvormende apparatuur te ontwikkelen die in staat is om meerdere medische scans tegelijkertijd te maken. De overname is voor MILabs niet alleen het bewijs voor het succes, maar biedt ook kansen voor het verder uitbreiden van haar markt en producten.

Preklinische beeldvorming

Sinds de oprichting is MILabs uitgegroeid tot een van de wereldleiders op het gebied van moleculaire beeldvorming. Het ontwikkelde hoogwaardige preklinische micro-PET-, micro-SPECT-, micro-CT- en optische tomografiesystemen, evenals SPECT met hoge resolutie voor mensen.

Rigaku is van mening dat preklinische beeldvorming steeds belangrijker zal worden op het gebied van life sciences. Naarmate innovatieve technologieën zoals genbewerking worden ontwikkeld, groeit ook de noodzaak om de effecten en functies van bewerkte genen te verifiëren door middel van In-Vivo-analyse. Verwacht wordt dat preklinische beeldvorming daar een grote bijdrage aan zal leveren.

MILabs en Rigaku blij met overname

"Met de overname wil Rigaku zijn life sciences modaliteitsactiviteiten wereldwijd uitbreiden door de multimodaliteitsactiviteiten van MILabs te combineren met Rigaku's oorspronkelijke röntgenbeeldvormingsbedrijf voor dieren", aldus het statement van de Japanse fabrikant.

"We zijn erg verheugd dat MILabs zal doorgaan als onderdeel van Rigaku. Dit zal ons unieke productaanbod wereldwijd verder stimuleren en ons innovatietempo versnellen, waardoor meer biomedische onderzoekers, artsen en uiteindelijk patiënten worden bereikt die zullen profiteren van onze biomedische beeldvormingstechnologieën. We zijn ervan overtuigd dat we met deze belangrijke volgende stap voor MILabs de wetenschappelijke en medische gemeenschap nog beter van dienst kunnen zijn dan nu!"

Hoe de zorg haar toekomst inricht? Duizenden zorgprofessionals ontdekken wat echt werkt en verzilveren kansen. Claim ook jouw ticket en ervaar het op het ICT&health World Conference 2025!