Clara Feyoena Heem: slimme technologie helpt bij incontinentie

wo 16 januari 2019 - 11:29
Oude-vrouw-bed
Monitoring
Nieuws

Zorgcentrum Clara Feyoena Heem en ZorgSpectrum hebben naar eigen zeggen al opzienbarende resultaten bereikt in het gebruik van de Identifi slip van Tena om incontinentieproblemen bij bewoners te beperken. Het zorgcentrum, onderdeel van de Saxenburgh Groep, werkt samen met ZorgSpectrum in de challenge 'Verpleeghuizen van de toekomst' van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Via de challenge 'Verpleeghuizen van de toekomst' ging het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vorig jaar op zoek naar verpleeghuizen met een goed werkend voorbeeld van technologie die navolging verdient. Doel van de challenge is met nieuwe technologie het werk van medewerkers aantrekkelijker te maken en de kwaliteit en veiligheid van zorg te vergroten.

Samenwerking tegen incontinentie

Clara Feyoena Heem liet in oktober 2018 weten te gaan samenwerken met ZorgSpectrum in de challenge ‘Verpleeghuizen van de toekomst’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Met behulp van de met sensors uitgeruste Tena Identifi slip wordt het continentiepatroon van de cliënt gevolgd. Aan de hand van metingen kan het plaspatroon in kaart gebracht worden en gekeken worden of er verbeteringen doorgevoerd kunnen worden, die zorgen voor een verbetering van de gehele continentiezorg. Sinds de start met de Identifi slip (slim incontinentiemateriaal) zijn er al opzienbarende resultaten bereikt, aldus een persbericht van de Saxenburgh Groep. "Het heeft meer gedaan dan alleen het in kaart brengen van het ‘plaspatroon’, zo wordt een zorgmedewerker geciteerd. "Bewoners worden nu ’s morgens comfortabel wakker en het heeft ertoe geleid dat wij geen katheter meer hoeven te gebruiken bij een bewoner."

Goed werkende technologie

VWS maakte in januari 2018 bekend dat het via de challenge verpleeghuizen zocht met een goed werkend voorbeeld van technologie die navolging verdient. Op 11 april 2018 toonden negen door een vakjury geselecteerde deelnemers hoe zij de uitdaging willen oppakken. De organisaties hebben een bewezen effectieve toepassing ingevoerd, want elke deelnemer vormde een duo met een partner die de technologie al gebruikt. De looptijd van de challenge was 10 maanden.  Op 21 januari, de openingsdag van de de e-healthweek 2019, volgt de einduitslag. Het winnende duo krijgt de titel ‘Zorgvernieuwer 2019’. Er zijn voor de e-healthweek inmiddels 233 activiteiten aangemeld. [caption id="attachment_30830" align="alignnone" width="640"] De business case van de toepassing van de Identi slip bij Clara Feyoena Heem.[/caption]   Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 Wilt u ook weten hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst nu al implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, maar het aantal nog beschikbare plaatsen zijn beperkt. Dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!
Hoe de zorg haar toekomst inricht? Duizenden zorgprofessionals ontdekken wat echt werkt en verzilveren kansen. Claim ook jouw ticket en ervaar het op het ICT&health World Conference 2025!