Collectief maakt grote stappen in zorginnovatie voor verpleeghuizen

10 mei 2024
Ouderenzorg
Nieuws

De beweging Anders Werken in de Zorg is een mooi voorbeeld van zorgorganisaties die bottom-up kennis en ervaringen over implementatie van zorginnovaties met elkaar delen en daarbij nauw samenwerken met kennisinstituten als Vilans en zorgondernemers, als Momo Medical. ‘Door deze manier van samenwerken zorgen we voor een versnelling van innovatie. Deze kennis en ervaringen delen we ook graag met een breder publiek. De ICT&health World Conference is daar een uitgelezen plek voor’, aldus Natascha van Riet, landelijk programmamanager Anders werken in de zorg.

Collectief

De beweging Anders Werken in de Zorg begon als een collectief van verpleeghuizen die niet meer het zelf het wiel niet opnieuw willen uitvinden, maar met elkaar willen leren. Ze bundelen hun krachten om samen met onderzoeksorganisaties en bedrijven/ontwikkelaars, veelbelovende technologieën te ontwerpen, te bestuderen, te implementeren op te schalen. Te beginnen met try-outs en kleinschalige testen bij een aantal organisaties, waarbij hoogwaardig onderzoek wordt uitgevoerd door betrokken kennis- en onderwijsinstellingen.

In gesprek

Van Vliet: ‘Tijdens de presentatie delen we niet alleen onze kennis en ervaringen rondom het versnellen van implementatie van zorginnovaties, maar gaan we ook in gesprek met de aanwezigen. Hoe kunnen we met elkaar bijdragen aan een toekomstbestendige zorg?’

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor deze presentatie. U kunt zich hier registeren.