Nivel, Nictiz: ehealthweek krijgt een 7,9, meer kennis verworven

di 13 februari 2018 - 10:07
20180126_hucopix_lowres_logo_062
Innovatie
Nieuws

De tweede landelijke e-healthweek die in januari 2018 plaatsvond, lijkt enkele belangrijke doelstellingen al gehaald te hebben. Veel bezoekers hebben nu meer kennis over het nut van e-health en de bezochte activiteiten kregen een ruime voldoende.

De e-healthweek 2018 werd net als de voorganger in 2017 georganiseerd om potentiële gebruikers van e-health-toepassingen te laten zien wat er in de praktijk al mogelijk is en om de bewustwording op dit gebied te stimuleren. Daarnaast was de boodschap dat er nu echt begonnen moet worden met opschalen. Uit een eerste studie van kennisinstituten Nivel en Nictiz blijkt dat bijna driekwart van de bezoekers van een activiteit tijdens de e-healthweek  aangeeft na afloop meer van e-health te weten. Gemiddeld waardeerden bezoekers de evenementen met een 7,9. In maart worden meer uitgebreide cijfers en inzichten verwacht over de resultaten van de e-healthweek.

Goede beoordeling eerste e-healthweek

Bij de vorige ehealthweek bleek onder meer dat een vijfde van de Nederlanders er over gehoord had. De mensen die in deze week evenementen bezochten, waren in het algemeen positief. 62 procent van de bezoekers gaf aan meer over e-health te weten dan voor het evenement. Driekwart wil ook meer doen met e-health nu zijn hierover beter geïnformeerd zijn. De eerste Nederlandse ehealthweek werd door bezoekers aan de diverse evenementen beoordeeld met een 7,6. Nivel en Nictiz oordeelden dan ook dat de eerste ehealthweek in haar opzet geslaagd was. Gezien de nog hogere cijfers en percentages die nu naar voren komen, lijkt dit ook voor de tweede ehealthweek op te gaan.