In samenwerking met Indigo zet Stichting mirro de gratis anonieme e-mental health in 2018 voort. Ook in 2018 zullen de gratis anonieme behandelingen ‘Angst en paniek’ en ‘Alcohol en ouderen’ door hulpverleners van Indigo worden verzorgd. De anonieme behandelingen worden gesubsidieerd door het Zorginstituut Nederland.
Volwassenen met angst- en paniekklachten kunnen zich aanmelden via angst.mirro.nl. 55-plussers die meer grip willen op hun alcoholgebruik kunnen zich aanmelden via alcoholenouderen.mirro.nl.Vanaf 1 juni 2017 zijn er al ruim 100 mensen die een behandeling hebben gevolgd, meldt de stichting. Volgens de organisatie kan het inschakelen van hulp in een vroeg stadium kan voorkomen dat klachten erger worden en tot een grotere zorgvraag leiden.
Anonieme digitale vragenlijst
Om de anonimiteit te waarborgen, worden er zo min mogelijk persoonsgegevens uitgevraagd. Bij de aanmelding wordt de hulpzoekende gevraagd om een voornaam/nickname, functionerend e-mailadres, geslacht en geboortedatum. Op het opgegeven e-mailadres ontvangt de hulpzoekende een uitnodiging voor een digitale vragenlijst van mirro, die – naast de eigen motivatie – vaststelt of de hulpzoekende in aanmerking komt.Het geslacht bepaalt de vragen in de digitale vragenlijst. De opgegeven geboortedatum is alleen nodig om later de digitale vragenlijst in te kunnen vullen en ter controle of de hulpzoekende meerderjarig is. Na beoordeling door een psycholoog start al dan niet de gratis anonieme behandeling.
Drie modules aangeboden
Stichting mirro biedt sinds juni 2017 drie modules uit haar e-Mental Health aanbod aan in gratis anonieme behandelvorm: om de modules Alcohol en ouderen, Angst en Game-check. Het Zorginstituut Nederland verleende de subsidie op basis waarvan de stichting de gratis anonieme behandeling kon aanbieden.Voor 2018 heeft het Zorginstituut opnieuw subsidies verleend voor anonieme e-health, zo werd recent bekend. Niet alle subsidie-aanvragen zijn gehonoreerd, omdat er veel meer aanvragen zijn binnengekomen dan voor 2017 het geval was.