Telecare- en telehealth- service provider True-Kare wil zijn aanwezigheid in de Benelux uitbreiden door een lokaal kantoor te openen. De onderneming heeft hiervoor Edwin Bijl als business consultant aangezocht. True-Kare is al actief in een aantal Europese landen met oplossingen voor onder andere persoonsalarmering.
Bijl moet de digitale telezorgoplossingen van True-Kare voor professioneel en huishoudelijk gebruik in België, Nederland en Luxemburg beter onder de aandacht gaan brengen. Hij onderstreept in een kort persbericht van True-Kare vooral het belang van vermenselijking van zorgtechnologie die effectief interactie met mensen heeft. Door de inzet van dergelijke slimme technologie moet het welzijn van oudere en kwetsbare mensen verbeterd worden terwijl tegelijk de druk op zorgprofessionals minder wordt en de kosten dalen.
Ondersteunen zorg en welzijn ouderen
True-Kare, opgericht in 2009, is hier al langere tijd actief met wat het zelf Assisted Living Technologie noemt. Het gaat om systemen die zorg en welzijn van (thuiswonende) ouderen moeten ondersteunen, evenals betrokken mantelzorgers, professionele zorgverleners en zorginstellingen.
Volgens Carlos Azevedo, CEO van True-Kare, groeit de behoefte aan digitale zorgoplossingen snel in markten zoals de Benelux, waarin veiligheid, bescherming, onafhankelijkheid en vrijheid van ouderen en kwetsbare mensen een centrale rol spelen. Dit is ook een gevolg van de toegenomen gemiddelde levensverwachting in westerse landen, wat betekent dat meer mensen langer leven.
Azevedo: "We streven ernaar elke oplossing passend te maken voor ieders behoefte en om de dienstverlening te verbeteren met als doel stedelijke uitdagingen binnen de Sustainable Development Goals (SDG's) voor de gebruikers te ondersteunen."
Active & Assisted Living
Zowel in Nederland als in Europa is er de afgelopen jaren meer focus gekomen op het concept Active & Assisted Living (AAL). Vanuit Nederland doet bijvoorbeeld kennisinstituut Vilans (langdurige en ouderenzorg) mee aan vijf Europese projecten in het kader van het mogelijk maken voor senioren om langer zelfstandig thuis te blijven wonen met een prettige en actieve leefstijl.
AAL is een gezamenlijk financieringsprogramma waar 13 landen aan deelnemen, onder meer Spanje, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Roemenië, Polen en Slovenië. Het AAL-programma moet er voor zorgen dat innovatieve, op ICT gebaseerde, oplossingen voor ouderen en hun omgeving ontwikkeld én op de markt gebracht worden.