BeterDichtbij biedt beeldbellen in samenwerking met KPN

wo 7 november 2018 - 09:43
beeldbellen-vrouw-1500
Digitalisering
Nieuws

BeterDichtbij maakt beeldbellen mogelijk dankzij de KPN video call API binnen de digitale dienst BeterDichtbij. Huisartsen, medisch specialisten en andere zorgverleners kunnen zo eenvoudig en veilig beeldbellen met hun eigen patiënten. De eerste artsen en andere zorgverleners zijn gestart met de inzet van beeldbellen.

Voor de zorgverlener is het beeldbellen geïntegreerd in het BeterDichtbij webplatform dat gebruikt kan worden vanuit het eigen EPD of HIS. Een computer met een werkende internetverbinding en een webcam zijn voldoende om van de functionaliteit gebruik te kunnen maken. De patiënt wordt zijn of haar telefoon gebeld waar de BeterDichtbij app op staat. Bij het opnemen van de telefoon verschijnt de arts op het smartphonescherm. Zodoende kunnen zorgverleners beeldbellen op elk moment inzetten zonder extra technische handelingen. Beeldbellen is mogelijk voor alle ziekenhuizen en huisartsenpraktijken die deelnemen aan BeterDichtbij. Alle zorgverleners kunnen nu niet alleen berichten en foto’s uitwisselen, maar ook in contact treden met hun patiënten via beeldbellen.

Digitalisering zorg niet te stoppen

Op de verbindingen is encryptie toegepast en er wordt geen enkele data van de beeldbelgesprekken opgeslagen. “Dat geeft gemak voor de gebruikers aan de voorkant met betrouwbare technologie erachter”, zegt BeterDichtbij-oprichter Godfried Bogaerts daarover. Deze nieuwe en innovatieve dienst richt zich voortdurend op het verbeteren van het leven van patiënten en zorgverleners. De zorgsector zal de komende tijd steeds verder digitaliseren en we geloven dat BeterDichtbij hieraan een grote bijdrage levert, zeker nu beeldbellen is toegevoegd aan de digitale dienst”, licht Ewout Visser, directeur van de New Business Incubator van KPN, toe. Beeld-, videobellen snelle groeier Beeld- of videobellen is de snelstgroeiende e-health gerelateerde zorgtoepassing. 40 procent van de zorginstellingen in Nederland telt een groeiend aantal gebruikers van beeldbellen via bijvoorbeeld een tablet. Dat blijkt uit een vorig jaar jaar gepubliceerd onderzoek door Webcamconsult. Andere veelgebruikte e-health toepassingen zijn onder meer smartphones met sensors voor valdetectie, zelfmonitoring-systemen en toepassingen voor beter medicijngebruik.   Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 Wilt u ook meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, maar de aanvragen gaan erg snel. Dus wacht niet te lang en meld u aan want vol is helaas echt vol! (Groepen aanmelden via events@icthealth.nl)
Hoe de zorg haar toekomst inricht? Duizenden zorgprofessionals ontdekken wat echt werkt en verzilveren kansen. Claim ook jouw ticket en ervaar het op het ICT&health World Conference 2025!