Op zaterdag 20 januari gaat de tweede Nederlandse e-healthweek van start. Ook de Universitair Medisch Centra laten zich niet onbetuigd. Mede via het samenwerkingsverband NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medisch Centra) willen de UMC's met een reeks activiteiten aan zorggebruikers tonen wat digitale ondersteuning in de zorg kan betekenen.
Zo zijn er van 20 tot en met 26 januari innovatielabs, workshops, open dagen, demonstraties en webseminars bij de diverse UMC's. Ook wordt er gewerkt met theatervoorstellingen en pop-up stores. De UMC’s deden ook mee aan de eerste e-healthweek, in januari 2017. De activiteiten vallen onder de vlag van het programma e-health van het Citrienfonds van de NFU en ZonMw. Dit fonds moet helpen duurzame en breed inzetbare verbeteringen in de gezondheidszorg te ontwikkelen.
Bijna 210 activiteiten tijdens e-healthweek
De tweede e-healthweek is georganiseerd door het ministerie van VWS en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Doel is om te tonen wat er in de praktijk allemaal al mogelijk is - of gaat worden met digitale ondersteuning in de zorg (e-health). Veel mensen weten nog niet hoe ze met e-health toepassingen makkelijker toegang krijgen tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Samen met partners willen beide initiatiefnemers door heel Nederland daarom zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren. Momenteel zijn er al bijna 210 activiteiten aangemeld.
ICT&health conference afsluiting e-health week
Op 26 januari wordt de e-healthweek afgesloten met onder meer de
ICT&health Conference in Utrecht (Beatrix Theater). Het event is al volgeboekt, zo bleek vandaag. Dagvoorzitter Lea Bouwmeester (Diabetesfederatie Nederland) introduceert een reeks sprekers uit alle segmenten van de zorg, waaronder Erik Gerritsen (secretaris-generaal VWS), Lies van Gennip (Nictiz), Maarten Steinbuch (TU Eindhoven) en Lucien Engelen (ReShape) en vele anderen. (zie
programma).
Uniek is volgens de organisatie van de conferentie dat ook vertegenwoordigers van de
Zorgautoriteiten aanwezig zijn en antwoord geven op vragen die in de zorg leven. Gedurende de dag zijn diverse partijen uit de sector aanwezig met praktijkgerichte themasessies die de zorg handvatten moeten bieden om innovaties in de zorg te implementeren.
MedMij is de hoofdpartner van de Conferentie. De organisatie biedt onder meer een inhoudelijke themasessie. Verder staan onder de vlag van MedMij 12 PGO leveranciers op het Informatieplein in de Maurits Foyer.