Zorgpartijen komen met principes voor goede invulling PGO

ma 23 april 2018 - 19:12
Weekonnect-PGO
Gegevensuitwisseling
Nieuws

Een kwalitatieve vulling van PGO’s, samenwerking met patiënten voor digitale zorg die werkt en samenwerking tussen zorgpartijen om informatie voor PGO’s te ontsluiten. Dat zijn een paar van de zes PGO-principes die er voor moeten zorgen dat persoonlijke gezondheidsomgevingen waar maken wat zij beloven: een middel zijn tot het doel om patiënten meer regie over hun gezondheid te geven. Dat was de belangrijkste uitkomst van de Weekonnect-sessie ‘Een goed gevuld PGO is goud waard’, vorige week woensdag.

De principes moeten ondersteunen dat er niet alleen een persoonlijke gezondheidsomgeving is, maar dat deze ook goed gevuld raakt. Want dan krijgen mensen pas echt regie over hun eigen gezondheid, aldus het uitgangspunt. Vertegenwoordigers van voor het PGO belangrijke partijen hebben de zes principes opgesteld samen met deelnemers aan de sessie tijdens het driedaagse Weekonnect over (veilige) gegevensuitwisseling in de zorgketen.

Principes voor goed gevuld PGO

Onder leiding van Roy Tomeij kwamen Marcel Heldoorn (strategisch adviseur MedMij), Pieter Jeekel (directeur Zelfzorg Ondersteund), Pim Ketelaar (programma-directeur VitaValley (VitaalThuis), Sergej van Middendorp (stichting Koppeltaal), Yoe Kwa (VIPP GGZ), Bart Brandenburg (kwartiermaker OPEN) en Elisabeth van Schaik (patiëntexpert stichting Ikone) samen met de deelnemers tot de zes principes om het PGO goed gevuld te krijgen. VIPP ziekenhuizen (het platform voor openstelling van ziekenhuisinformatie via patiënt portalen) was met een videoboodschap virtueel aanwezig. De zes principes moeten vooral samenwerking tussen de benodigde partijen een impuls geven, waarbij een persoonlijke gezondheidsomgeving is een middel op weg naar meer regie over gezondheid. De betrokken partijen stellen verder in hun dagelijkse werk met de PGO-principes rekening te houden en deze de komende tijd verder uit te werken.
  • Wij werken mee aan de kwalitatieve vulling van een persoonlijke gezondheidsomgeving.
  • Samenwerken met patiënten leidt tot digitale zorg die werkt.
  • We werken samen om PGO’s te vullen met informatie uit verschillende bronnen.
  • Een kwalitatief en begrijpelijk PGO helpt mee voor het verlenen van zorg op de juiste plek.
  • We werken samen aan het creëren van vaardige PGO-gebruikers.
  • We werken mee aan basiseisen en afspraken en beheren deze gezamenlijk.